5opcuracao.reismee.nl

Bijna vakantie

D'abord une bienvenue pour nos amis Françaises qui regardent le 'site' aussi.. La prochaine fois, nous plaçerons des photos...

Het is vandaag precies een half jaar geleden dat ik voor het laatst iets geschreven heb op de site. Dat lijkt me een mooi moment om weer eens iets te gaan schrijven

Cool
Vooral niet te hard werken als de zon schijnt!

Maar we hebben al die tijd niet stil gezeten, hoor. We hebben het supergezellig gehad met een hoop bezoek, we hebben steeds weer nieuwe plekjes ontdekt op het eiland, leuke mensen ontmoet, een echt regenseizoen 'doorstaan', en natuurlijk allemaal hard gewerkt voor al onze scholen. (Ja, we zijn goed vertegenwoordigd hier op de scholen;-)

Het loopt nu zelfs al weer tegen het einde van het schooljaar. Dit betekent ook dat we al weer bijna twee jaar hier zijn! Dit wordt onze laatste zomervakantie hier, want volgend jaar komen we terug in de vakantie... De tijd vliegt.

Vakantie

En vliegen, dat gaan wij ook doen! Omdat dit onze laatste grote vakantie hier wordt, wilden we graag een speciale reis gaan maken. We hebben lang overlegd, want er is hier zoveel speciaals te zien in de omgeving. Maar omdat je je geld maar 1x kunt uitgeven, moesten we kiezen en het is Amerika geworden. We vliegen in 1,5 uur naar Miami en van daaruit gaan we 3 weken door Florida en Georgia reizen. We hebben er zin in!

Werken

Om zo'n vakantie te kunnen betalen, moet je natuurlijk wel eerst wat werken. Dat hebben we ook goed gedaan het afgelopen jaar. Theo had dit jaar een fijner schooljaar dan het jaar ervoor. Ten eerste was hij meer gewend aan de manier van werken en de omgang met toch een ander soort leerling. Ten tweede had hij een prettigere groep dan het eerste jaar. Hij heeft bovendien een mooie balans gevonden tussen je met dingen bemoeien maar er toch niet te veel in verstrikt raken. We waren eigenlijk niet van plan om hier allebei fulltime te gaan werken, maar aangezien parttime hier een vies woord is ('wil je niet werken dan?') en we van één salaris niet rond konden komen, moest ik toch een fulltime baan aannemen (nou ok dan, ik heb het van 40 naar 36 uur weten te brengen..) Maar het is toch best goed te doen. Ik kan af en toe thuis werken en Theo is af en toe 's middags vrij. Ik heb het erg naar mijn zin op m'n werk. Ik loop wel af en toe tegen dingen aan die hier toch wel anders gaan (met name aan de manier van communiceren moet ik erg wennen). Maar het is een ideale combinatie van lesgeven (ik geef een paar lessen Nederlands aan 3vmbo en 3havo; een hele klus hier, omdat het eigenlijk hun 2e taal is) en beleidstaken. Ik heb het afgelopen jaar veel aan kwaliteitszorg gedaan, structuur aangebracht in het beleid en vooral de boel mooi verpakt voor de inspectie die op bezoek kwam. Kortom een leuke baan met veel verantwoordelijkheid.

School

De kinderen zijn nu ook bezig met de afronding van het schooljaar. Marieke heeft er niet te veel van geleden. Die heeft het drukker gehad met haar vriendinnetjes dan met haar schoolwerk, maar komt toch thuis met cijfers waar je u tegen zegt. Thijs vindt het ook erg gezellig met de jongens (en meisjes!) in zijn klas. Maar hij werkt bovendien heel hard. Hier moet je na de tweede brugklas kiezen voor havo of vwo. Het is nog even spannend wat het wordt bij Thijs. Het hangt van het gemiddelde af en dat gemiddelde wordt natuurlijk flink omlaag gehaald door Papiaments. Onze puber Paul werkt ook hard, maar dan alleen voor economie, want dat vindt hij leuk ;-) Voor de andere vakken is het erg afhankelijk van het feit of de leerkracht leuk is, niet dom is en niet stinkt....

Buiten

Jullie vragen je misschien wel af of we nog steeds genieten van zon, strand en zee... Het antwoord is 'ja'.... Eerlijk waar, het verveelt nooit. Wat we vooral zo fijn vinden, is het feit dat je buiten leeft. (Zelfs de gebouwen zijn hier ingesteld op het leven buiten. Bij de kinderen op school is geen aula, maar een 'overdekte'. )

Je staat op, gooit de deuren open en kunt gewoon naar buiten. Je rijdt naar je werk met je ramen open en als je thuis komt spring je even het zwembad in en daarna ga je lekker in de porch zitten met een roseetje... (Ja... zo krijgen we wel Antilliaanse formaten!)

Laughing

Heel veel liefs voor iedereen. Geniet van jullie zomervakantie!

fam.vd Heuvel

Wat leuk om weer eens wat te lezen over jullie, en wat goed dat jullie alle 5 zo goed geacclimatiseerd zijn !
Een hele fijne vakantie toegewenst, geniet ervan, wij zijn alweer blij dat er ook al over de terugreis wordt gesproken!
Groetjes, Harry Pauline Stefan en Robin

angelique

Nou, het is je vergeven hoor, dat je pas na een half jaar weer wat schrijft. Je moest er natuurlijk ook ff over nadenken . Het is dan ook een leuk ,lang, stuk geworden. Super fijn te horen dat alles zo goed gaat en alvast een hele mooie vakantie!