We zijn er!
Hallo allemaal,
hartstikke bedankt voor alle lieve reacties, erg leuk om te lezen!
De vlucht is heel goed gegaan. Er werd gewaarschuwd voor turbulentie, maar dat viel reuze mee. Alleen het instappen was nog even spannend. We hadden Luca (ons hondje) ingecheckt, maar dat was toch niet helemaal goed gegaan (dankzij een erg nonchalante medewerker). Dikke paniek bij de grondstewardessen, want het vliegtuig zou bijna vertrekken en wij en Luca zaten er nog niet in! Op een gegeven moment moest ik alvast met de kinderen instappen, Theo bleef nog achter. Na veel heen en weer gebel is het uiteindelijk toch gelukt: Theo en Luca mochten ook mee...
Bij aankomst verliep het allemaal heel soepel. Overal was het 'Bon bini op Curaçao!' (welkom). Geen gezeur over papieren, werkvergunningen e.d. In Amsterdam hadden we meer problemen!
We werden opgehaaldvan het vliegveld en naar ons hotel gebracht. Een superleuk hotel is het, met allemaal huisjes op de begane grond. De kamers van ons en de kinderen zitten naast elkaar, met een deur die open kan. Dit is ons 'thuis' tot we een huis gevonden hebben. Niet verkeerd: een zwembad, restaurant, pendelbusje naar het strand en het centrum...
Gisteren zijn we rustig begonnen. We zijn een dagje naar het strand gegaan. Konden we onder de palmbomen nadenken over wat we nog allemaal moeten regelen ;-)
Vandaag zijn we naar het centrum gegaan, om Punda en Otrabanda te bekijken. Nou hebben we ook over de bekende pontjesbrug gelopen!
Vandaag kunnen we waarschijnlijk onze auto ophalen en dan kunnen we het eiland verder gaan verkennen.
Het is allemaal wel wennen zo, de eerste dagen. Ten eerste natuurlijk het tijdsverschil (het is hier 6 uur vroeger). Daarnaast de warmte (je lichaam heeft echt een paar weken nodig om zich aan te passen) en alles wat hier toch anders is dan in Nederland. Vooral omdat je weet dat je hier gaat wonen; dan kijk je er anders tegenaan dan wanneer je op vakantie bent. Maar we hebben de tijd! En iedereen hier is erg vriendelijk en behulpzaam.
Nou ga ik proberen of ik de eerste foto's van Curaçao op de site kan krijgen.
Hele lieve groetjes voor iedereen,
TEPTM en Luca :-)
Hoi Allemaal
Wat klinkt het allemaal geweldig en prachtige foto's. Eindelijk is jullie avontuur dan begonnen.
Heerlijk om eerst een tijdje het eiland te gaan verkennen, zo leer je alles het beste kennen.
Wij hier in Nederland nog een paar dagen en dan begint de vakantie.
We hebben er zin in.
Heel veel groetjes en succes!!
Francis
Heeee Overbuurtjess,
Nou gelukkig zijn jullie er veilig aangekomen. Het ziet er allemaal super leuk uit. Hier regend het nu dus dat is ook niet echt geweldig.
Dikke kus
Loe
Beste EDPTM,
ik heb jullie site ook gevonden en zal deze zeker regelmatig lezen. We zetten het proces met Lieselot gewoon voort maar nu met jullie; echter 36 maanden is nog wel iets langer dan 10 maanden; we zien wel hoe lang jullie het volhouden en wij om het te lezen.
Fijn om te lezen dat na de aanvankelijke onprettige schiphol perikelen jullie lekker bezig zijn met fysieke en mentale acclimatisering. geniet er van zou ik zeggen.
Veel groeten, Erik Jan.
zo'n afkorting valt ook niet mee, voordat je het je afvraagft ik bedoelde te schrijven: TEPTM...........
Spannend, zeg! Dat gedoe met Luca!
Je zult inderdaad wel anders kijken dan vakantiegangers doen, maar het is toch wel lekker om in zo'n fijn hotel te starten en vandaar uit rond te zoeken. En alvast te wennen aan de omgeving, het klimaat, de mensen. Het ziet er allemaal heeeeeel mooi uit op jullie foto's. Ik vind vooral de kokosnootslobberfoto heel gaaf. Tot lees !! Nettie
ziet er allemaal geweldig uit!
hoi juf edith,
was het leuk in het vliegtuig? ik vond het spannend van luca om te lezen of je wel op tijd was.
met mij is alles goed, ik heb nou vakantie maar ga liever naar school, dat vind ik superleuk. jammer dat jij er niet meer bent.
veel plezier daar en ik kijk iedere keer op jullie site.
groetjes demi xxxx
heel fijn dat jullie goed zijn aangekomen maar nog heeeeeeeeeeel veel sukses daar groetjes van ons
Hoi Edith en fam.
Jammer dat ik jullie niet meer gezien heb voor vertrek.
Ik ging er nog van uit dat ik jou, Edith , nog zou zien op de borrel de laatste schooldag. Tijdens het winkelen hebben we elkaar nog wel gezien, maar toen wist ik niet dat het de laatste keer zou zijn ,voorlopig.
Dacht jij niet ,waarom zegt ze niets meer tegen mij?
Sorry, hier voor.
Ik wens jullie een hele fijne tijd daar en probeer heerlijk te genieten.
Groetjes, Gerry ( van de Loo )