Huizenjacht
Daar zijn we weer!
We hebben de afgelopen week heel veel rondgereden over het eiland. We weten dus al aardig de weg hier. Misschien leuk om mee te kijken: er is een site, www.curamap.com waarop je alle wegen en wijken van Curaçao kunt bekijken. De wijken staan onder het tabblad 'districts'. Er is een grote ringweg om de Isla heen (de Olieraffinaderij). Het centrum van Wilemstad is verdeeld in Punda en Otrabanda (letterlijk 'de overkant').
We zijn ook al op huizenjacht geweest. We hebben nu een paar huizen op het oog: op Sunset Heights, Sunset Valley en bij de Cas Coraweg. Er staan best veel huizen te huur. Maar er zijn ook een heleboel dingen waar we rekening meewillen houden: is het een leuke wijk voor de kinderen, is het een veilige wijk, willen we in de buurt van de scholen, ligt het huis goed op de wind (dat scheelt in de temperatuur binnen), heeft het een leuke porch (veranda, eigenlijk belangrijker dan hoe het er binnen uit ziet.) Bovendien hebben de meeste huizen maar 2 slaapkamers en zijn ze vrij duur. Oh wat een luxeproblemen allemaal, maar we willen nou natuurlijk wel een goede keuze maken!
Vandaag hebben we Paul en Thijs officieel ingeschreven op het Radulphus College(Cas Coraweg). Volgende week kunnen ze de boeken halen. Ze moeten hier een uniform aan: een lange (spijker)broek met polo (met logo) en dichte(!) schoenen. De polo's gaan we vanmiddag bestellen. Ze zijn er in verschillende kleuren. Marieke gaan we overmorgen inschrijven bij het Albert Schweizer (ligt aan de Salina Abou).
Voor degenen die zich zorgen maakten om Luca: het gaat goed met haar. We zijn zaterdag naar haar wezen kijken. Ze zit in een pension, waar ze heel veel ruimte en schaduw heeft. Ze zit samen met 2 andere kleine hondjes. De eerste nacht lag ze op haar eigen kleedje, maar 's morgens vond de pensionhoudster de 3 hondjes bij elkaar op één kleed. Zodra we een huis hebben, kunnen we haar ophalen.
Het lijkt nou net of we alleen maar aan het rondrijden zijn, maar we zijn intussen ook aan het genieten van de zon, de zee, het zwembad, het hotel... Het is overdag zo rond de 32 graden, maar er staat altijd een lekker windje. 's Nachts hebben we wel de airco aan (omdat de hotelkamers niet kunnen doorwaaien). Maar we zetten de airco niet lager dan 27 graden, want anders wennen we nooit.En dan is het nog kouder dan buiten!
We hebben een paar foto's van het hotel gemaakt en van de scholen van de kinderen. Die zet ik er straks op.
Leuk om al jullie reacties te lezen! Voor iedereen voor wie de vakantie begonnen is: fijne vakantie!
Lieve 6opcuracao,
Als jullie zo nog even doorgaan dan voelt het net als met Lieselot: iedere zondag (maar met jullie maandag) een nieuw bericht. Zeker nu er zoveel te vertellen is is dat wel heel leuk. Het is heel leuk om te lezen dat het goed met jullie gaat. Jullie genieten overduidelijk.
Hier is ons caravannetje ingewijd door onze Braziliaanse vrienden. Ze vonden het schitterend. Alle Bonen sliepen in het huis, dus we waren heel blij dat we een extra huisje hadden. We hebben de Brazilianen vanmiddag naar de trein gebracht en ze zijn weer terug naar Enschede en vertrekken vrijdag weer naar huis. Ik ben met Mauro en Celso naar de Eekhoorn geweest. Weten jullie nog: die leuke uitdragerij aan de weg naar Boxtel aan de linkerkant. Ze vonden dat helemaal geweldig en we hebben ervan genoten: zoveel leuke decoraties voor in de tuin.
Het is trouwens heel leuk om te kijken waar jullie allemaal geweest zijn via de Curamap. Dat werkt prima.
Heel veel liefs voor jullie en een poot voor Luca van Mailo en Yenka.
Hoi juf Edith,
Hoe gaat het met jou? Met mij is alles goed. Fijn dat ik nu vakantie heb. Wat ziet het er bij jullie allemaal mooi uit. Ik hoop dat jullie snel een kei mooi huisje vinden waar je lekker in kunt wonen met z'n allen. Veel succes en een knuffel van Julia.
Hallo allemaal!
die vertaling de overkant vind ik wel leuk. Ik mis de overkant hier wel! maar het klinkt allemaal erg leuk! ik ben heel erg benieuwd hoe het huis er uit gaat zien. het moet wel groot genoeg zijn dat ik op bezoek kan komen he!;) Ik kijk uit naar de foto's!!
hele dikke kus!
Ja,. ik kijk ook uit naar de foto's van het hotel en de scholen.
Groetjes
Hallo ex-overbuufjes!
Leuk om jullie berichtjes te lezen! Scholen en Hotel zien er allemaal hartstikke mooi uit!
Ik hoop dat jullie het daar leuk hebben! En
ik zie uit naar het volgende berichtje
Liefs
Hoi globetrotters,
Leuk om jullie verhaal/belevenissen te lezen. Dank voor de samenvatting, erg fijn.
Op de foto's ziet het eruit als een waar paradijs. Ik krijg nu al zin om samen met Sacha en Benedicte een droomreisje naar jullie kant op te plannen.
En Mariek......nynke, femke en lotte zijn erg blij met de mooie didle spulletjes. Ze hebben alledrie de hele ochtend hun kamer heringedeeld om plaats te maken voor didle. De verdeling ging gelukkig goed. Ieder mocht om de beurt iets kiezen. Was erg leuk om te zien. Lotte ging vooral voor de tasjes. Deze staan nu bij haar winkeltje uitgestald. Femke ging voor het etui en de mooie pen om haar hals en Nynke ging voor de tijdsschriften. De prullebak moest wel verloot worden. Die was erg geliefd. Nynke heeft gewonnen.
Lieve allemaal, geniet van jullie mooie avontuur en tot mails, Brigitte
Hoi Marieke en familie,
Wat fijn om jullie zo te kunnen volgen.
Ja, en ook hier is de vakantie begonnen.
Vorige week was er nog behoorlijk wat regen. Met de afsluiting van het schooljaar op de speelplaats, bleef het maar net droog.
Marieke bedankt voor je mooie afscheidspresentje.
Het is dus toch nog bij mij terecht gekomen.
Je nieuwe school heet dus de Albert Schweizer-school. Moet jij op school ook een uniform aan?
Het voordeel is wel dat je dan 's morgens in ieder geval niet na hoeft te denken over wat je aan zult doen die dag, nietwaar?
Geniet maar lekker van alle nieuwe indrukken.
Ik volg jullie met veel interesse.
Hartelijke groeten!
Hallo familie,
Leuk om jullie zo te volgen. Lekker wennen en toch ook om je heen kijken wat er komen gaat. Veel succes. We blijven jullie volgen.
Groetjes Riny en Fred
Beste 5 op curacao en luca
alles goed daar in het tropische curacao?
Ik en mijn familie zijn net terug uit spanje en kunnen dus nu weer jullie berichtjes en foto's weer gaan bekijken.
Zo wat mooi roze huis (ik weet niet of paul en thijs dat zo leuk vinden)
maar het ziet er gezellig uit !
Ik hoop dat het op school leuk zal zijn en ik wens jullie allemaal veel succes!
Groejes lars en rest van mijn familie
P.s. Even nog voor theo Ajax heeft verloren van PSV :(
Met 4-3