5opcuracao.reismee.nl

Verblijfsvergunning

We hebben eindelijk onze verblijfsvergunning, dus we mogen blijven!

Afgelopen maandag zijn we naar de Kranchi geweest. Dat is hier een gebouw dat staat voor 'lang wachten'. Het is het bevolkingsregister waar alles moet gebeuren, van geboorteaangifte tot adreswijziging en dus ook verblijfsvergunning. Je komt binnen, krijgt een nummertje en ziet dan een hele zaal wachtenden voor je. Een collega van Theo had er van 7.30 uur tot 15.30 uur zitten wachten.... En toen kreeg ze nog niet eens direct haar papiertje mee, daar moest ze 10 dagen op wachten. We waren dus op het ergste voorbereid. Maar het viel reuze mee. We kwamen pas om half 3 (je mocht tot 3 uur binnenkomen) en blijkbaar wilden ze naar huis, want het ging ineens heel snel. Binnen 1,5 uur stonden we buiten, mét papiertje! Het ligt er maar aan welke mevrouw je treft achter welk loket...

Maar goed, nu we ingeschreven staan kunnen we eindelijk onze spullen gaan inklaren. Ze moeten nog langs de douane en dat kan nog wel 1,5 week duren....

We hebben een leuk (roze!) huis gevonden in een leuke buurt voor een leuke prijs! In principe mogen we het huren, maar we zijn nog in onderhandeling over de huurperiode. Zij willen het voor 2 jaar vastleggen en wij voor 1 jaar met mogelijke verlenging. Dus het is nog even afwachten. Ik zal al wel vast een foto plaatsen, kunnen jullie het vast zien. Als het doorgaat, kunnen we er per 1 september in (we hebben onze spullen toch niet eerder). Dan kunnen we eindelijk Luca ophalen!

Op de scholen gaat het goed. Theo begint al steeds meer zijn weg te vinden. Het valt niet mee om de uren vol te krijgen, want hij heeft iedere les 5 uur achter elkaar! En dat zonder lesboeken. Paul en Thijs hebben het erg naar hun zin op het Radulphus. Ze hebben allebei een leuke groep en worden goed begeleid. Tijdens de lessen Papiaments is het wel lastig, want daar verstaan ze natuurlijk nog niets van. En het vak telt even zwaar mee voor de overgang naar de volgende klas, dus ze zullen hard aan de slag moeten! Wij trouwens ook, want het is wel belangrijk om hier de taal te spreken (in ieder geval je best ervoor doen). Marieke moest vorige week nog wel wat wennen op haar school. Ze zijn hier op de basisschool veel strenger en ze krijgt heel veel huiswerk. Maar gelukkig heeft ze wel een leuke groep.

Als je straks de foto's ziet, staat er ook een foto bij van een optreden . Dat was erg leuk: we gingen zaterdag eten in een restaurantje aan zee. Eerst even de zonsondergang bekeken, toen lekker gegeten en daarna was er live muziek van lokale muzikanten. Erg goed, en vooral ook erg leuk om te zien. Het podium was boven de bar! Heel sfeervol: strand, zee, zonsondergang, eten, drankje, muziek...... Wat wil je nog meer?

Lieselot

Nou zeg dat klinkt allemaal positief. Wel jammer natuurlijk dat jullie luca zo lang niet echt zien. maar ik ga eens de foto's bekijken want ik geloof het haast niet dat theo in een roze huis gaat wonen!! :|
haha;) verder alles goed hier. nog niks gehoord van de school. en verder erg veel gewerkt. ben ook in de bediening begonnen en dat gaat allemaal erg goed en het is ook een stuk leuker dus dat is fijn! Verder hadden we vandaag echt een super mooie dag en morgen wordt het waarschijnlijk de warmste dag van het jaar duss dat kijk ik wel naar uit, kan ik misschien nog een beetje bruin worden. En dat was het wel weer.
Tot snelll! dikke kus

Maayke

Van harte gefeliciteerd met jullie verblijfsvergunning. Toch wel fijn dat ze jullie willen hebben ;-). Wat geven die foto's toch een heerlijk zomerse sfeer. Leuk restaurant zowel van buiten als van binnen en dan nog lekker muziek erbij. Dat zijn toch echte geluksmomenten, of niet soms. Marieke had een bekende bikini aan. Grappig zoals die op het laatste moment nog met jullie mee is gegaan en dan nu op de foto staat.
Het huis is inderdaad goed roze. Vinden de mannen dat wel wat? Inmiddels zijn jullie waarschijnlijk al helemaal aan die zoete kleurtjes gewend en hoort het er ook helemaal bij.
Hier is alles wat minder zoet, maar het weer niet minder. Het is heerlijk hier. Innmiddels kwart voor elf 's avonds en ik zit in de tuin met de kaarsen aan jullie bericht te lezen. De temperatuur is ongeveer nog 20 graden en daar zijn wij hier heel blij mee. Het wordt al wel duidelijk vroeger donker. Vanavond hebben Erik Jan en ik nog een lange wandeling gemaakt maar de zon was al onder. Rond 9 uur gebeurde dat en daarna gaat de schemering snel.
Ik heb eindelijk Theo op de foto zien staan, maar hij stond al wel heel ver weg. Hij wilde natuurlijk snel dat restaurant in, Theo kennende.

Ik wens jullie alle goeds met alle voorbereidingen voor het huis en natuurlijk het inklaren van jullie spulletjes en heerlijk je eigen huisje inrichten. Jullie begrijpen het wel ... ik kijk al weer uit naar het volgende bericht.

Groetjes xxx

hanny

Het gaat helemaal goed daar bij jullie :)
Eindelijk tijd om te lezen op jullie blog....
Wat een boel veranderingen, maar wel erg leuk om mee te maken.
Marieke, ter geruststelling: het heeft wel wat weg van de Vrije school waar marius zat vorig jaar... Die had ook steeds huiswerk (en mijn vriendin die de kinderen op de internationale scholen had, die had kinderen die ook altijd moesten huiswerken, dus je bent niet de enige). Veel scholen vinden hier huiswerk maar een vies woord, maar het valt wel mee toch :(....

Hier is het HEEEEEEEEEEL HEEET. ik zou er wat voor geven om bij jullie te zitten, want ik weet nog dat Curacao helemaal niet zo warm aanvoelde. Ik wil ook wel ff snorkelen...
Gelukkig zal er vanavond wel een bui vallen, want nu vallen de mussen hier van het dak.

Heel veel plezier deze week weer. Wij hebben nu nog 1 vakantieweek voor de boeg (bo) maar Marius en Marlynn gaan nog ff door (vo). Dan kunnen ze hier ook weer genieten.
Greetz. Hanny, Robert, Marlynn en Marius

Claudia van der Sangen

Hoi allemaal,

Wat een gaaf avontuur zeg. Ik ben net teruggekomen van mijn reis in Zuid Amerika en als ik dit zo lees denk ik dat zou ook echt wel iets voor mij zijn.

Grappig om de verschillen te lezen met een school in Nederland en daar. Wel leuk dat ze de plaatselijke taal leren, maar zal niet altijd meevallen.

Fijn dat jullie een huis hebben gevonden. Kun je je lekker gaan settelen.

Mooie foto's trouwens en iedereen heeft al zo'n lekker kleurtje. Wij mogen ook niet klagen met de 34 graden van gisteren alleen bij ons voelt het dan gelijk ook echt benauwd.

Ik kom in de winter langs op excursie met mijn klasje.
Tot dan, hahah

Groetjes Claudia

Tessa

Hoi allemaal

Fijn dat het allemaal zo goed gaat.Mooi roze huis. Helemaal in stijl! Leuk om alle foto's te zien. Heel herkenbaar die sfeer!
Op school gaat het vast ook helemaal goed komen.
En dan dadelijk je eigen pleikje met je eigen spulletjes, geniet ervan!

Groetjes Tessa

Fam. van den Heuvel

Hallo fam.van Kempen
Het is hier bijna even tropisch als op de Ned.Antillen, maar dat duurt nooit zo lang.
Wat gaan jullie in een prachtig huis wonen, ziet er echt geweldig uit.
Robin heeft al heel vaak op msn gekeken of Thijs on line is, maar het tijdsverschil en de vakantie speelt nog parten. We houden vol.
Fijn dat het goed gaat met jullie en op de scholen. Veel succes met verhuizen en zonnige groeten van Harry-Pauline-Stefan-Robin

Fam. Emmaneel

Hoi allemaal,

Proficiat met jullie verblijfsvergunning, nu nog inburgeren:-)
Het lijkt wel een huis uit het Land van Ooit, helemaal niks mis mee hoor! Dat komt helemaal goed.
Onze vakantie zit er jammer genoeg weer op, maar gelukkig hebben Imke en Ward nog wel vakantie.
Wat zal Luca blij zijn om weer bij jullie te wonen.
Thijs, Ward wil graag een keer op msn bijkletsen.
groetjes en succes met de verhuizing.
Ward,Imke,Rob,Ardine en een poot van sjef natuurlijk

Arjan, Brigitte en de meiden.

Hoi Paul,

Gefeliciteerd met je eerste zon, zee en strand verjaardag. Heb je al een beachparty gegeven? We zouden er graag bij zijn, maar helaas het is toch iets te lang fietsen.
Heel veel plezier vandaag en we proosten met een echte cocktail op jou.

Batijuco

VAN HARTE GEFELICITEERD MET PAUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evy mutsaars.

Hoi juf edith hoe gaat het met je? met ons gaat ales
goet. is het daar warm? bij ons is het herfst
brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr koud ik hoop dat ikje snel weer zie groetjes evy mutsaars.