Weer online
Hallo allemaal, we zijn er weer!
Nou ja, we waren er al die tijd wel, maar niet bereikbaar. Inmiddels zijn we weer aangesloten bij de rest van de wereld. Oftewel we hebben weer internet. En ook al bijna telefoon en televisie. Maar je kunt ook niet alles in 1 keer verwachten. En ach, televisie missen we niet echt, want we zitten iedere avond lekker buiten...
Wat hebben we al die tijd gedaan? We zijn dus verhuisd van het hotel naar ons eigen huis. Fijn om een eigen plekje te hebben. We hebben de eerste nachten alleen niet zo goed geslapen. Het was zo ontzettend warm (september is de warmste maand en we gingen net over op de warmste dag) en omdat we alle deuren en ramen open hadden gezet, werden we lek geprikt door de muggen. Dus we hebben toen toch maar airco's aangeschaft.We zetten ze 10 minuutjes voor het slapen gaan aan (niet langer, want electriciteit is erg duur hier) en dan kunnen we heerlijk slapen. - over electriciteit gesproken: je hebt hier veel zon en veel wind, ideaal om energie op te wekken, zou je denken. Maar... zodra je hier een zonnepaneel op je dak plaatst, word je van electriciteit én water afgesloten! Politieke belangen?! -
We hebben ook Luca opgehaald. Wat was ze blij dat we kwamen! Ze sprong al in de auto voordat we de klep helemaal open hadden. Zo van: en nou ga ik toch echt met jullie mee! De eerste dagen in het huis was ze nog een beetje van slag. Iedere keer als we even weg gingen, kroop ze onder de bank. Maar nu gaat het al een stuk beter. Ze heeft zelfs een nieuwe hobby: achter hagedissen aan jagen. Erg leuk, want die rennen weg.
Het huis bevalt prima. Het is een nieuw huis, dus helemaal kaal. We zijn dan ook druk bezig met het maken van rekjes, planken, bureau's.. Theo zaagt en timmert en wij schilderen (in die leuke felle kleuren die je hier allemaal ziet). Wat trouwens ook wel belangrijk is om te vermelden: we hebben een walk-in-closet!(Gewoon een hok, maartoch..) Langzaam aan kunnen we ook alle dozen uitpakken. Omdat het een nieuw huis is, heeft het ook de nodige kinderziektes. De electriciteit was niet helemaal goed aangelegd, de afvoer was al meteen verstopt (hadden ze gewoon niet afgemaakt). We hebben dus al een heleboel 'mannetjes' over de vloer gehad die het allemaal weer in orde moesten maken. Want het wordt wel meteen geregeld allemaal. We huren het huis van een Antilliaanse vrouw die in Nederland woont en haar zus (die hier woont) regelt alles. Dat is een schat van een mens en ze staat meteen voor ons klaar. Ze is hier dus al vaak geweest.
Vorige week zaterdag hebben we wat mensen uit de buurt uitgenodigd om kennis te maken. Was gezellig, maar wel een beetje onwennig omdat je de gewoontes niet kent. Maar nou weten wetenminste wie er in het paarse, gele en oranje en groene huis wonen... Wat trouwens wel leuk was: de buren klaagden over leguanenpoep in hun tuin. Weer eens wat anders dan duivenpoep..
En intussen gaat het op school ook gewoon allemaal door. De kinderen hebben het goed naar hun zin. Theo iets minder. Dat heeft vooral te maken met een gebrek aan boeken en informatie en een overdaad aan lesuren waarin je erg weinig lesstof moet behandelen. Iedereen doet maar wat en niemand werkt samen. (Hij is trouwens erg stil tijdens vergaderingen, hoor, want die gaan in het Papiaments! - dit even ter informatie voor zijn collega's van het Elde).
En verder... genieten we van alle mogelijkheden die het eiland en het mooie weer ons bieden: na schooltijd nog even naar het strand, 's avonds nog even een ijsje gaan eten op een terrasje, strandjutten. En gewoon lekker buiten inonze porch zitten. Want dat is toch echt wel een heerlijk plekje.
Het is een lang verhaal geworden dit keer, maar het was ook lang geleden! We hopen dat we weer een hoop reacties krijgen, want daar zijn we erg blij mee!
Tenslotte wil in nog even Janice bedanken voor de extra fotoruimte. Ik zal een extra foto van Luca voor je plaatsen, omdat ik weet dat je zo van hondjes houdt!
Heel veel liefs voor iedereen,
Theo, Edith, Paul, Thijs, Marieke
Nouu wat een verhaal weer! Ik sta gewoon versteld van hoe het leven daar is. Het lijkt me allemaal wel erg relaxed! hahah ik kan nu al dromen om op bezoek te komen. En dat het daar nog mooi weer is is wel heel fijn. Wij waren dit weekend erg blij met de 24 graden ineens! Dat was ook wel een mooie dag hoor. Verder gaat het in nederland goed. Ik ga naar school in Breda. Ik ben nog niet aangenomen allemaal ingewikkeld maar ik mocht wel alvast naar school. Het is wel echt super moeilijk maar goed dat is even door bijten! ;) Ik ben benieuwd naar de nieuwe foto's!
Liefs, Loe
Dat was weer even genieten. Je manier van schrijven geeft echt een hele leuke indruk van jullie leven daar. Ik ben natuurlijk nog steeds erg benieuwd naar de foto's. Wat fijn dat je wat extra ruimte cadeau gekregen hebt, daar kunnen we allemaal van mee profiteren :-).
Ik wens jullie een goede nieuwe week toe en tot mailens.
Liefs, Maayke
heej allemaal
Het klinkt wel zuper leuk daar!!!
hier is het weer gewoon gewoontjes xD.
als we naar school gaan is het ijs en ijs koud en 's middags hebben we het weer heet.
veeel plezier in jullie nieuwe huis en luka veel plezier met jagen hé ,laat ff weten of je iets vangt.
en de kids: veel plezier op school!!
kuzzies van dushi's
xxx-zies
Wat lees ik nou, Theo stil??? Hoe is dat mogelijk.
Maak je niet druk op school het gaat toch allemaal door.
Succes met het inrichten van jullie nieuwe huis.
Groeten: Elly en Martien.
Ik benijd jullie!! Wat een leuke verhalen allemaal. Straks willen jullie nog niet meer terug!!
Hier genieten we nu nog van een mooie nazomer maar dat kan snel veranderen.
De foto van jullie huis is ook prachtig.
Ik zal aan Adrie voorstellen om een studieweek te organiseren en dan komen we mooi naar Curacao. ( ha, ha )
Liefs Francis
Dag allemaal,
Even een groet van het Elde. Hoezo vervelend, werken zonder boek en doen wat je wilt. Geen pta of studiewijzer. Geen gezanik aan je hoofd tijdens vergaderingen, want je snapt er niks van. lijkt mij eerder een soort paradijs!
Jullie verhalen zijn erg leuk. Je maakt vanalles mee.
In de herfstvakantie (hebben jullie die trouwens?) wil ik jullie komen begroeten. Ik stuur tegen die tijd nog een email.
Allemaal de groeten van
Martin Prinsen
Hoi Edith en familie,
Ik hoorde van je moeder dat je op Curacao woonde.
Leuk om te zien hoe het daar met jullie gaat.
Ik ben zelf op Aruba geweest dus kan me enigzins voorstellen hoe je je voelt.
Geniet van de mooie tijd die jullie daar samen doorbrengen.
Groetjes Helma
Hallo familie van Kempen
Leuke foto's hoor!
En al heel wat afgesnorkeld jullie?
Zooo het word er bij jullie niet kouder op zeg.
Wij gaan de herfst tegemoet jullie kunnen nog baden in de zon.
Nou ik zou zeggen geniet ervan!
En succes op school en met aardappelen schillen edith :)
Groetjes lars
Theo als je wilt stuur ik wel een nieuwe zwembroek op als je de andere niet meer kunt vinden, Wout werkt bij de Wit en krijgt korting ;-)
Fijn te horen dat het goed gaat en dat jullie genieten van Kursow , gr Anja