5opcuracao.reismee.nl

Herfstvakantie

Hallo allemaal,

wat leuk dat jullie zo trouw de site bekijken!

Gisteren heb ik weer wat foto's geplaatst. En we kunnen voorlopig foto's blijven maken, want we hebben een hoop extrafotoruimte dankzij Angelique en Maayke. Masha danki!

Vorige week hebben we genoten van een welverdiende (ha ha) 'herfst'vakantie. Die week ervoor hadden de jongens proefwerkweek (hebben ze hier vier keer per jaar).De laatste vrijdag had Thijs 1 proefwerk en was hij alom 8.15 uur uit!De klas van Paul heeft de proefwerkweek afgesloten op Cabana Beach. Theo had die week ook proefwerkweek. Jullie begrijpen dat ik die week erg veel op en neer heb moeten rijden met de Twingo (de Ford staat al 6 weken bij de garage op onderdelen uit Nederland te wachten). Ik heb die week trouwens ook een dagje gewerkt, bij Marieke op school. Ze hadden een vervanger nodig voor groep 5. Was wel leuk om een keer mee te maken. Wat wel apart was, was dat het een groep van 31 kinderen was en die kinderen zaten allemaal op hetzelfde niveau ;-) Wat doen we in Nederland dan toch moeilijk met al die niveauverschillen! Er is hier ook heel veel vraag naar bijles en huiswerkbegeleiding (zou het daar iets mee te maken hebben?), vooral van Nederlandstalige docenten. Ik ben nou aan het bekijken of ik dat hier thuis kan gaan doen.

En vorige week konden we dus lekker uitslapen. Op zaterdag waren we allemaal om 7.15 uur op... We hebben die week rustig aan gedaan: het huis verder gezellig maken en opruimen, nog wat dingen regelen - we moesten bv nog foto's laten maken voor de pasjes van de ziektekostenverzekering. Daar is een speciaal kantoor voor en daar zaten 3 (!) man op een rijtje te wachten om foto's te kunnen maken! Hoeveel mensen moeten er op een dag foto's laten maken voor een ziektekostenverzekeringspasje?! - , naar het strand en het eiland verder verkennen. We zijn ook naar Westpunt gereden. Wij wonen in Willemstad,maar als je naar het westen rijdt, kom jeop het rustige gedeelte van het eiland. Zoals je op de foto's kunt zien, zijn daar erg mooie plekjes. Wij vonden vooral Boca Pistol erg indrukwekkend: daar kletst de zee tegen de rotsten en spuit dan wel een paar meter omhoog.

We hebben vorige week ook bij mensen gegeten die we kennen uit Schijndel en die 40 jaar geleden hetzelfde hebben gedaan als wij. Hij heeft hier toen ook 3 jaar in het onderwijs gewerkt. Erg leuk om hun ervaringen te horen: hoe hier veel wel veranderd is, maar veel ook niet. Nu hebben ze hier een huis gekocht en wonen hier 7 maanden per jaar.

Gisteren zijn we na school nog een uurtje naar Avila Beach geweest en we waren er getuige van een huwelijksaanzoek: er was speciaal een tafeltje gedekt, met bloemen erop en grote kussens op de grond. Toen beseften we wel weer: dit is een plek die mensen uitkiezen voor huwelijksaanzoeken en wij zitten hier gewoon op een doordeweekse dag even na schooltijd! Wat hebben we het goed...

Maayke

Nou dat weekje herfstvakantie heeft jullie goed gedaan is wel te zien op de foto's. Hoe hebben de jongens de proefwerkweek ervaren? En hebben ze lang moeten leren van te voren? Zijn ze benieuwd naar de resultaten?

Loe

Jeeetje zegg! Ik wil jullie verhalen niet meer lezen ik word steeds depressiever over nederland! hahah wat ziet het er leuk uit daar! Het vriest hier al. geloof je dat? kan toch niett! En ik heb nog niet eens herfsvakantie gehad! maar dat heb ik gelukkig volgende week maar dan mag ik leren want ik heb daarna tentames!
Het gaat hier allemaal wel goed. Ergg druk met school. Het is ttoch moeilijker dan ik dacht en ik reis natuurlijk veel. maarja het is nog wel leuk! '
Ik miss jullie wel heeeeeeeeeeeel erg hoor! laatst was ik mijn sleutel vergeten ik dacht ooh maakt niet uit even bij de buurtjes halen maarjaa ik was even vergeten dat dat natuurlijk nu niet gaat:P haha gelukkig was er iemand thuis dus kon ik gewoon naar binnen! :)
kuss

Maayke

Ja begrijpen jullie nu eindelijk hoezeer wij lijden onder jullie afwezigheid? We hebben er allemaal last van. ;-)

Hé Marieke, nog een paar nachtjes slapen en dan heb jij je eerste Antilliaanse verjaardag. Veel plezier hoor. Ga ik gezellig met je oma een kopje thee op je drinken. :-))