Kokosnoten en verjaardag
Heb net een gevecht gehad met een kokosnoot... Paul en ik waren gisteren bij de 'drijvende markt' (verkopers komen met bootjes uit Venzuela) en daar hebben we een kokosnoot gekocht. Kost niks, maar dan heb je ook niks, want ik krijg het kreng niet gepeld. Iemand soms tips?
Wisten jullie trouwens dat er jaarlijkswereldwijd 150 mensen sterven door vallende kokosnoten? Best gevaarlijk hier ...
Verder gaat het allemaal prima hier. We hebben deze week de verjaardag van Marieke gevierd. Wel vreemd zonder familie en vrienden... Maar gelukkig kennen we hier ook wat mensen en hebben we gezellig pizza gemaakt en samen gegeten. Op school mocht Marieke ook haar verjaardag vieren. Je verjaardag is de enige dag dat je niet in uniform naar school hoeft. Ze heeft dus haar mooiste kleren uitgezocht (bloesje van Joos, met die bloemetjes) en liep erg jarig rond op school. Het leuke is dat iedereen kan zien dat je jarig bent.Van Anniko hoorden we dat deklas van Marieke in Nederland heel hard voor haar heeft gezongen. Super leuk! (Wat had je trouwens supermooi geknutseld, Anniko! Je werk hangt hier in de kamer)
Ik (Edith) heb deze week een gesprek gehadover een mogelijke baan. Ik werd gebeld door de directeur van Bureau Nascholing, een stichting die alle na- en bij-scholingscursussen voor deleerkrachten op het eiland organiseert. Hij zoekt een onderwijskundige voor een project i.v.m. het nieuwe onderwijssysteem op het eiland. Het was een goed gesprek en het lijkt me een heel interessant project. Het probleem is alleen dat het een fulltimebaan is... (Ze zijn hier nog niet zo gewend aan parttimers) We hebben gesproken over mogelijkheden voor thuiswerken. Deze week weet ik meer.
Theo begint al steeds meer zijn draai te vinden op school. De omgang met leerlingen is hier toch heel anders. Ze zijn erg theatraal en zitten vol smoesjes. (ja maar meneer...) Hij heeft deze week met de leerlingen een nieuwe vloer gelegd in een praktijklokaal, op eigen initiatief en zelf geregeld. Vrijdag kwam de directeur met een televisieploeg om reclame te maken voor dit project dat hij - de directeur zelf- had georganiseerd! (A.s. vrijdag is het open dag..) Ach, het gaat ook overal hetzelfde..
Gisteren heeft Paul een voetbalwedstrijd gespeeld. Hij voetbalt bij CVV Willemstad, in de U15 (under 15 years old). Hij traint 2x in de week en af en toe is er een wedstrijd op zaterdag. De competitie begint in januari. Erg leuk als je zo aan de kant staat en de bekende voetbaltermen in het Papiaments hoort schreeuwen (breed, lopen, schieten, afgeven...) Dan gaat het hier ook fanatiek, hoor. Niks poko poko. Het verschil is dat je hier niet met bevroren tenen thuis komt.. (Ik moet van Paul nog even vermelden dat hij met 5-1 gewonnen heeft - ik dacht 3-1)
Wij wensen jullie allemaal veel sterkte met de vallende herfstblaadjes. We denken aan jullie!
Zo, en nu gaan we naar het strand.
Je hoeft ons helemaal geen sterkte te wensen, hoor Edith. Die herfstblaadjes zijn nu super mooi. Geweldig mooie kleuren: geel, oranje, rood, bruin en groen. Het was vandaag schitterend herfstweer. Mooi licht door de lange schaduwen. Ik heb een heerlijke wandeling gemaakt met de honden door de weilanden van Schijndel. Missen jullie dat niet? En daarna lekker walnoten geraapt in de tuin en bladeren geveegd. Krijgen jullie al een beetje heimwee?
Wat leuk dat Marieke zo'n leuke verjaardag heeft gehad. Dat is wel grappig dat je op je verjaardag dan je eigen kleren mag kiezen. Dan weet ook iedereen dat je jarig bent en je herkent eventuele andere jarigen. Joos weet niet meer welk blousje je bedoelt. Misschien kan een foto haar geheugen weer opfrissen.
Ik heb de verjaardag van Marieke met je moeder gevierd. We hadden er zelfs een stukje taart erbij. Die had ik vlak daarvoor gewonnen bij de bloemwinkel Passion bij de Pauluskerk omdat ik de tiende klant was.
Ik kan me nog herinneren hoe de kokosnoten geopend werden toen EJ en ik in Thailand waren. Dat deden ze daar met een soort groot kapmes. Ze sloegen daar met een stevige slag van alle kanten in tot er een flink gat in de bovenkant ontstond. Is dat voor jou misschien ook een oplossing?
Ik wacht weer met spanning op de volgende foto's ;-).
ik ben het helemaal met maayke eens, herfstblaadjes zijn prachtig! vooral omdat ik vrijdag ook jarig was ;) marieke, gefeliciteerd :)
alleen de regen is wat minder... oplossing: kachel aan :p
in mexico deden ze het inderdaad ook met een kapmes, ik heb onze bijl erbij gebruikt, dat ging ook erg goed. smakelijk ;)
ook groetjes van hanny, robert en marius,
marlynn
Vandaag is het weer wat minder. Droog weliswaar maar gewolkt en winderig. Dat maakt het wat somber. De wintertijd is ingegaan dit weekend, dus het is vroeg donker. Maar ... we zijn een uurtje dichter bij elkaar gekomen ;-).
Ik ben heel benieuwd naar je vorderingen op het "na- en bijscholingsgebied". Het lijkt me een leuke baan voor je. Een uitdaging om te kijken of je er mee aan de gang kunt op zo'n manier dat het thuisfront ook gewaarborgd is. Ik hoop het voor je. Succes.
Ja! die laatste zin! Moest dat nou..........
als je de kokosnoot open wil maken moet je als eerste een bijl hebben xD(in thailand hebben ze ons uitgelegt hoe je er een open kan maken enzo).
succes
x pip
Wij hebben ook een keer een kokosnoot gekocht.
Wij hadeden een schroevendraaier op de kokosnoot gezet en er met een hamer op geslagen.
Of anders sla je dierekt op de kokosnoot dan is ie ook open.
Met hadeden bedoel ik hadden
Hoi Edith,
Echt gaaf jullie de site zo mooi bijhouden! Leuke verhalen en mooie foto's. Daar zit ik dan in de herfstvakantie in de klas naar die mooie strandfoto's te kijken. Hier is alles goed met je klasje! Binnenkort volgen er reacties van de kids...
Veel plezier!
Groetjes Linda
en, is het nog gelukt met de kokosnoot? Ik heb het zelf alleen met een spijker en een hamer geprobeerd, gaat ook maar een schroevendraaier is nog beter, blijft de spijker er tenminste niet in zitten. Maar als je de spijker goed ver erin slaat kun je wel lekker de melk eerst opvangen.
hoi juf edith,
is alles goed? met mij wel hoor de herfst vakantie is begonen leuk he. ik vint julie huis heel erg mooi hier is het kout brrrrrrrrrrr.
groetjes demi
hoj juf eedid de hers vakansie is al bijna weervor bij en wat ik nog wil ver telen ik telden 5 leguanen. en de verhalen die je schrijvd vind ik heluk groetjes julia +++
Auch von uns nachträglich die besten Wünsche für Marieke - schön , dass sie auch in der Schule feiern konnte. Wir freuen uns immer über eure Berichte und warten jedes Mal gespannt auf Fotos !
Auch bei uns in der CH ist es herbstlich , neblig und für die ganze nächste Woche ist Regen angekündigt - pfui !Lasst fleissig hören und liebe Grüsse von uns allen
hoi Edith de herfst vakantie was heel leuk.
met mij gaat het goet met jouw ook .
We zijn heel hart aan het werk.
groetjes pien
Poeh hé, wat krijg jij veel reacties op je berichten. En iedereen zit alweer gespannen uit te kijken naar het volgende bericht en/of nieuwe foto's.
Ik kijk af en toe maar even op je site omdat ik bang ben dat ik een berichtje gemist heb als het me te lang duurt.
Hoi juf Edith,
hoe gaat het in curaasau bij ons het goet bij ons is het brrrrrrrrrrrr maar wij hebe 12 hooft leters is het goed groetjes feije
hoi Edith de herfst vakantie is al over jammer. maar het was wel leuk. en hoe is het in currasau ik denk
dat het wel leuk is. hier is het koud brrrrrrrr en bij julie is het warm. is de herfst vakatie bij julie over.we hebben 12 hoeftletter geleeeert knap he. en ik zit in ik oefen in avi 7 het is best leuk hoor
groetjes evi
hoi Edith de vakantie is al over het was leuk
in de vakantie deejen wen niet veel maar
we haden wel een speltjen dag
groetje noortje