Werk, zwembad en koninginnedag
Hallo allemaal, kos ta bon?
Hier gaat het prima. Ik heb nou even tijd om te schrijven, want het is moederdag en nou mag ik niks doen. Dus ik heb me even van m'n huishoudelijke taken kunnen losrukken

We merken wel dat het hier wat drukker is de laatste tijd. Ik ben namelijk aan het werk. Ik heb een project gekregen op een middelbare school. Ik moet voor 1 juni zorgen dat alle PTO's in orde zijn (programma's voor het komende schooljaar). Leuk om te doen. Een hoop geregel en overleg met docenten. En daarnaast geef ik nogwat bijlessen Nederlands. En weten jullie wat we van mijneerste salaris hebben gekocht...? Een zwembad! Als je ergens een zwembad kunt gebruiken, is het hier wel. Het is zo'n groot opzetzwembad met een frame. We zullen wel foto's op de site zetten. Hij is nou aan het vollopen. Er zit ong. 10 cm. water in en de kinderen zitten er ook al in!
Waar het ook drukker mee wordt, is met het halen en brengen. Moet je voorstellen dat je voor alles wat de kinderen ondernemen (voetbal, afspreken, feestje, schoolopdracht, enz) op en neer moet rijden.... En dat wordt nou steeds meer, al die dingen die ze ondernemen. Af en toe is het wel lastig, hoor, dat ze niet zelf ergens naartoe kunnen gaan. Maar ja, dat hoort er hier nou eenmaal bij.
Op de school gaat het goed met iedereen. De jongens hebben deze week hun rapporten gehad. Van Paul moet ik even vermelden dat hij een 9 had voor economie; hij heeft zijn roeping gevonden! Met Thijs gaat het ook goed. Het enige wat lastig is, is dat hij Spaans en Papiaments krijgt en daar loopt hij toch wat in achter. Maar het cijfer telt wel mee voor de overgang. Marieke heeft deze twee weken haar eindtoets. Ze hebben hier geen Cito, maar een eindtoets speciaal ontwikkeld voor het eiland. Ze heeft nu 3 dagen rekenen en Nederlands gehad en dat vond ze gemakkelijk. Maar de komende week heeft ze Papiaments. En de toets is gericht op kinderen die toch al wat langer dan 1 jaar Papiaments hebben gehad... Het kan de score van Marieke dus nog wel wat omlaag halen. (Wel vreemd natuurlijk, want ze zit op een Nederlandstalige basisschool. Maar ze maken dezelfde toets voor alle scholen.). Maar het zal wel goed komen, want ze had een heel goed schooladvies.
Met Theo gaat het ook goed. Hij heeft nog maar 2 weken les en dan beginnen de toetsweken. Hij is trouwens geslaags voor z'n cursus Papiaments. Hopi bon!
Hebben jullie de laatste foto's al gezien? We zullen er weer wat opzetten. We hebben nog foto's van Koninginnedag. Dat leeft hier heel erg; iedereen was in het oranje gekleed. Er was zoveel te doen, dat we niet eens alles hebben gezien. Maar het was wel gezellig. En het was mooi weer.

Nog even een oproepje: ons huis in Nederland komt deze zomer weer leeg. Onze huuurder heeft opgezegd. Dus als jullie iemand weten...
Zo, nouik ga maar weer even nadenken welke bikini ik aantrek. We gaan zo naar het strand!
succes met je project en bijlessen!
wel een erg goede investering van je eerste salaris, een lekker zwembad. heeeeeeeeeerlijk!!!!!!!!!!
Wat fijn dat het met IEDEREEN zo goed gaat op school. Nog even en jullie zitten allemaal op de middelbare. Oh nee, Theo natuurlijk niet.
We komen graag het zwembad uitproberen van de zomer. Het is natuurlijk wel heerlijk om direct uit school een duik in het zwembad te nemen en daarna lekker opgefrist aan het huiswerk te beginnen.
De zomer is hier helaas nog niet begonnen. Het ging even de goede kant op, maar nu is het maar koud. We raakten al een beetje verwend na twee hele mooie voorjaars.
Dank voor je gezellige bericht Edith. Heerlijk om weer te lezen hoe het met jullie gaat en wat jullie meemaken.
Heel veel liefs voor jullie allen.
Je hebt nog één week voor je PTO's. Ga je het redden, Edith?
En ... is het zwembad al volgelopen? Enne ... waar blijven de foto's van dat mooie zwembad?
En hoe gaat het met Thijs zijn Spaans en Papiaments? Hoe lang gaan de kinderen nog naar school?
En hoe is Marieke haar eindtoets verlopen? Met name de Papiaments toetsen?
Genoeg vragen voor een nieuw bericht? Ik hoop het maar.
En Theo heeft dus zijn eerste schooljaar afgesloten als het gaat om lesgeven. Wat gaat de tijd snel. Bizar gewoon.
Ik wou dat ik iemand weet die jullie huis kan huren. Een gezellig gezin met kinderen en veel bedrijvigheid aan de overkant, dat lijkt mij wel wat. Het is nu zóóóó stil.
Die zin "Genoeg vragen ... Ik hoop het maar." had natuurlijk onderaan moeten staan.
Wat heerlijk al die foto's. Ik heb weer genoten. Heerlijk in de vroege ochtend, terwijl de hele familie nog ligt te slapen en ik al een wasje weggestreken heb. En dan ... genieten van je foto's. Mooi begin van de zaterdag. Of niet soms?