5opcuracao.reismee.nl

Zomervakantie

Bon dia allemaal,

kon ta? Jullie zijn waarschijnlijk met de laatste loodjes voor de vakantie bezig en wij hebben hier lekker al vakantie. Wel raar hoor, we hebben eigenlijk helemaal niet zo naar een vakantie toegeleefd. Dat komt enerzijds omdat je hier toch altijd al zomer hebt (en dat verveelt nog steeds niet :-) en anderzijds omdat je hier toch wat relaxter leeft. Als je doordeweeks na een drukke schooldag even naar de beach gaat, heb je toch al meteen een vakantiegevoel.

We hebben het schooljaar hier goed afgesloten. Paul en Thijs zijn allebei zonder problemen overgegaan. Het was tot het laatst nog wel spannend, omdat Spaans en Papiamentu ook meetellen voor de overgang. Maar ze hebben het goed gedaan.Paul gaat volgend jaar naar 4VWO. Hij heeft nu een profiel moeten kiezen en dat was wel even puzzelen omdat het niet helemaal overeenkomt met Nederland. En omdat hij zijn laatste jaar weer in Nederland zal doen, moest het natuurlijk wel kloppen. Thijs gaat naar de tweede brugklas. Hier wordt pas na twee jaar een keuze gemaakt tussen HAVO en VWO.

Zoals ik een poosje geleden al schreef, moest Marieke een eindtoets maken (een soort CITO - maar dan anders). Het was ook wel spannend hoe het zou gaan, omdat ze nog niet voldoende Papiamentu spreekt om een toets op dat niveau te maken. Het Papiamentse gedeelte had ze inderdaad niet zo heel goed gemaakt, maar de rest had ze zo goed gemaakt, dat ze daarmee kon compenseren en dat ze toch een HAVO advies heeft gekregen (je kunt hier alleen VMBO of HAVO advies krijgen). Marieke gaat volgend jaar dus naar dezelfde school als Paul en Thijs.

We zijn blij en trots dat ze het allemaal zo goed hebben gedaan. Het was natuurlijk toch wel een hele overgang en er waren een heleboel dingen die anders waren.

Theo heeft het schooljaar ook goed afgerond. Hij heeft de laatste weken nog even een lokaal bijgebouwd. Verder heeft hij nog niet veel kunnen voorbereiden, omdat hij nog niet weet welke vakken hij krijgt. Waarom zou je dat al zo ver van tevoren moeten weten? ;-) Maar hij zal het jaar in ieder gevalrustiger beginnen dan vorig jaar.

En ik (Edith) zit ook goed voor het komende schooljaar. Ik ben met m'n diploma's naar de onderwijsinspectie gegaan en heb nu een officiële verklaring waarin staat dat ik hier Nederlands mag geven op de middelbare school. En ik heb al wat uren gekregen op de school waar ik in mei dat project heb gedaan. Daarnaast heeft de directrice van die school toegezegd dat ik ook wat conrectortaken krijg voor enkele dagen.. Leuke combinatie dus!

Dit jaar gaan we niet op vakantie, we zijn al blij dat we de schoolboeken hebben kunnen betalen. We hopendat we voor volgend jaar kunnen sparen om wat van de 'omgeving' te zien. Maat ja, we zitten natuurlijk al op een vakantie-eiland! Bovendienhebben we nog een hoop om naar uit te kijken. We krijgenbezoek, uit Nederland en uit Zwitserland. En dan kunnen we heel trots 'ons eiland' laten zien...

Vanaf de andere kant van de wereld willen we jullie veel succes wensen met de laatste loodjes. En de mensen die we kennen die op het moment een moeilijke tijd doormaken, (en waar we eigenlijk graag even naartoe zouden willen gaan) willen we zeggen: we zijn ver weg, maar in gedachten zijn we bij jullie...

marlynn

nou, het wordt al zo normaal dat jullie bijna niets meer schrijven. we moeten robert maar weer snel naar jullie toesturen voor extra info ;)
ik zou trouwens niet met jullie willen ruilen.. het is 37 graden hier geweest en ik heb de hele dag koppijn gehad.. in de proefwerkweek :s
marius is over met 2 taken omdat ie een hersenschudding heeft is ie al een tijd niet meer op school. ik weet het nog niet zeker, maar wel bijna. bovendien, dan zou de proefwerkweek wel heel slecht moeten zijn gegaan!

robert zit op dit moment in kopenhagen (of in de lucht) en hanny is bezig met het promoten van onze bloemen en bessen zelfpluk :)

nog 1,5 week en ook wij mogen zeggen dat we vakantie hebben. en dan zit ik lekker in frankrijk en gaat de rest van de familie een zeker huis verbouwen.

fijne ''vakantie''!

Dianne

Hallo Allemaal

Hier ook heel mooi weer en genieten van jullie eiland bewoners. Gaat allemaal heel goed en Evy (en de rest) heeft het erg naar hun zin er zit er al ruim een week op de tijd vliegt we moeten hun zo weer wegbrengen.

Groeten uit Nederland Dianne, Gerard Marloes, Remco en natuurlijk Evy!!!!!!!

Maayke

Watgeweldig dat jullie het alle vijf zó goed gedaan hebben op school. Jullie hebben de vakantie op jullie vakantie-eiland verdiend ;-). Nou, laat de nieuwsgierige vrienden maar lekker naar jullie toekomen: dat geeft nog een extra feestelijk vakantietintje aan jullie vakantie ;-).

Ik onderschrijf je laatste zin en zou zelfs willen zeggen: ver weg maar voelbaar dichtbij.

Geniet met volle teugen van jullie aanstaande bezoek.

Veel liefs,

Dit bericht is speciaal bedoeld voor ... PAUL:

VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE ... 15de VERJAARDAG.

Nu misschien hét moment voor een biertje? Of toch nog een jaartje wachten?

Ik wens je een hele warme dag (da's in ieder geval een haalbare wens). Waar gaat je verjaardag gevierd worden: Avila misschien?
Veel plezier.

Arjan, brigitte en de meiden

Lieve, lieve Paul
gefeliciteerd met je verjaardag. We missen je feestjes wel. We wilden het graag samen met je vieren, maar de vlucht was helaas vol. wie weet volgend jaar!
Sorry, dat we iets te laat zijn. Gisteren zaten de meiden in het echte hollandse sprookjesbos in de Efteling. Het weer was ook oerhollands.
Jij hebt vast een zonovergoten verjaardag gehad. Heb jij vast verdient.

Een klein kusje van de drie meisjes.

Liefs van ons